Postup: Pomaranče sparíme horúcou vodou, scedíme, poutierame, rozpolíme a so 450 ml vody v hrnci varíme domäkka. Uvarené pomaranče vyberieme z vody a tekutinu zvaríme na 100 ml. Kôru z pomarančov pokrájame na veľmi malé kúsky. Kôru, šťavu a nálev zmiešame so želírovacím cukrom. Uvedieme do varu a varíme podľa návodu na obale. Po odstavení pridáme likér a rôsol plníme do pohárov.
Rôsol z červených pomarančov
Náročnosť:
Dĺžka prípravy: 50 minút
Suroviny:
- 3 horké pomaranče
- 1,3 l šťavy z červených pomarančov
- 500 g želírovacieho cukru 3 plus 1
- 4 cl pomarančového likéru
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář